Hayatımızın büyük bir parçası haline gelen sosyal medya ile her anımızı kolayca takipçilerimizle paylaşabilir duruma geldik. Dünya nüfusunun %45’i sosyal medyanın içindeyken Instagram’da günde 2.5 milyar beğeni, saniyede ise 1.000 yorum paylaşılıyor! Yapılan bir araştırmaya göre ise sosyal medyayı en aktif kullanan 28 ülke arasında Türkiye birinci sırada yer alıyor…

Sosyal yaşamda olduğu gibi iş hayatında da sosyal medyanın yeri ve gücü oldukça büyük. Bu sebeple şirketler ürünlerini tanıtmak ve pazarlamak amacıyla artık sosyal medyaya girmeyi tercih ediyorlar. Sosyal medyada başarılı ve görünür olmak isteyen şirketlerin yardımına ise reklam ajansları koşuyor.

Ajanslarla çalışmak şirketlere ne gibi faydalar sağlıyor, neden tercih edilmeli?

Zaman Tasarrufu

Dijitaldeki tüm işlerinizi anlaştığınız reklam ajansına devrederek hem vaktinizi yapmanız gereken işlere ayırabilir hem de sosyal medya işini uzman bir ekibe bıraktığınız için profesyonel sonuçlara imza atabilirsiniz.

Doğru Bütçe Kullanımı

Reklam ajansıyla çalışmak maliyetli bir iş gibi görünebilir. Lakin durum pek öyle değil…
Bir ajans ile anlaşmak bütçenizi en doğru şekilde kullanmanızı sağlarken, yaptığınız gereksiz harcamaların da önüne geçecektir. Sosyal medya yönetimi, web tasarımı, reklam vb. işlerinizi reklam ajansınız profesyonelce halledebiliyorken, kendi çabalarınızla yaptığınız işlerde hem bütçenizi bilinçsizce harcamış hem de amatör sonuçlar elde etmiş olacaksınız. Kısacası reklam ajansı ile anlaşarak bütçenizden tasarruf etmeniz de mümkün.

Marka Bilinirliği

Reklam ajansınız markanızın sosyal mecralarda bilinirliğini artırmak ve markanızı büyütmek için çalışır. Markaya göre hangi platformlarda nasıl sonuçlar alacağını bilir ve ona göre içeriklerini oluşturur. Çalıştıkları süre zarfında diğer markalardan öğrendiklerini ve deneyimlerini sizin markanızla da paylaşarak sosyal medyada büyümenize destek olur.

Rekabet Savaşları 💪

Markaların sosyal medyadaki rekabeti tüm hızıyla devam ediyor. Uzman kişiler için rekabet ortamlarında galip gelmek biraz daha kolay oluyor tabii...
Bu sebeple çalıştığınız ajansın sadece sosyal medya hesaplarınızı yönetmeye, ürününüzü tanıtmaya değil, uzman ekibi sayesinde rakiplerinizin önüne geçmenize de büyük yardımı oluyor.

Kısa Sürede Hedefe Ulaşmak

Ajansların amaçlarından biri de markayı en kısa sürede başarıya ulaştırmak, etkili sonuçlara imza atmaktır. Süreci en doğru şekilde yöneterek işletmeye hem zaman hem başarı hem de para kazandırır.

Yazan: Büşra Yıldız